Køkkenet på Bavnebjerg sætter den samlede madoplevelse i centrum. Vi lægger vægt på, at maden er ernæringsmæssigt korrekt, at den smager dejligt og giver den enkelte beboer lyst til at spise maden.

Vi serverer primært økologisk mad, som er hjemmelavet og sæsonaktuel.

Vores uddannede personale sammensætter – med udgangspunkt Sundhedsstyrelses syv kostråd – måltiderne, så farver og smagselementer kombineres. Menuen varierer mellem klassiske danske retter og moderne mad.

Køkkenet modtager hjertens gerne forslag og ønsker fra beboerne, ligesom beboernes individuelle behov tilgodeses. Det gælder særlige ernæringsbehov, smagspræferencer, madens konsistens – vi tilpasser hvert måltid til den enkelte beboer. Det er uanset om det er for den, der spiser meget lidt, normalt eller overspiser.

Menuplanen hænges op for 14 dagen af gangen og præsenteres for beboerne, så vi kan være tale med beboerne om, hvad de kan glæde sig til. Vores medarbejdere i køkkenet kommer i husene, er kendte og i dialog med beboerne. Det betyder blandt andet, at beboeren ved, hvem der står for at tilberede deres fødselsdagsmenu, som de selv har ønsket.

Vi er på Bavnebjerg meget bevidste om mellemmåltidernes betydning og beboerne kan altid få frisk frugt eller knækbrød. Vi har fokus på sundhed, men underkender ikke værdien af weekendens glæde ved et godt stykke kage.

VELBEKOMME

citationstegn_lime
Min faglighed bliver brugt og respekteret

Anne-Grethe, køkkenleder